Biblioteca Romano-Araba inaugurata de Proema in Muntele Liban

Un nou proiect a fost implementat prin eforturile profesorului Alexandru Peterlecean, din cadrul Institutului Proema implicat in promovarea culturii: Biblioteca Româno-Araba, la Universitatea Orientul Mijlociu din Sabtieh – Muntele Liban.

Evenimentul a fost prezentat de către Excelența Sa Dl. Victor Mircea, Ambasadorul României în Liban, și de Mor Theophilus George Saliba, Arhiepiscop ortodox siriac de Muntele Liban și Tripoli, alaturi de Mitropolitul Mor Clemis Daniel Kourieh de Beirut si altii.

Biblioteca recent inaugurată cuprinde numeroase cărți traduse din arabă în română sau bilingve.

Insusi Patriarhul siriac ortodox Mor Ignatius Efrem al II-lea a fost cel care a inaugurat Biblioteca Româno-Arabă din cadrul Universitatii, cu aceasta ocazie vorbind despre rolul culturii și al educației în eliminarea confruntarilor intre civilizații și in construirea de poduri ale prieteniei și de relații umane între popoare. Un raport pe aceasta tema a fost dat publicitatii de catre Patriarhia siriaca Antiohiana (https://syriacpatriarchate.org/2017/05/inauguration-of-the-romanian-arabic-library-at-the-middle-east-university/ [https://syriacpatriarchate.org/2017/05/inauguration-of-the-romanian-arabic-library-at-the-middle-east-university/] ), unde puteti vedea si mai multe fotografii realizate cu aceasta ocazie. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.