Noaptea ce a facut diferenta

INFO TEXT&RESPONSABIL EVENIMENT: Dr. George Tomegea, director Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA”

FOTO: Noaptea Muzeelor ASTRA Sibiu 2017 Drept de publicare acordat Lăcașuri Ortodoxe sub licenta:Toni photography / ASTRA

47.077 vizitatori din țară și din străinătate au participat la activitățile pregătite de Muzeul ASTRA pentru Noaptea Muzeelor 2017. Evenimentul a început sâmbătă, 20 mai, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile o bună parte din program a continuat duminică, 21 mai, de la ora 16. Este vorba despre concertele Phoenix, Școala de Dans Ioan Macrea și Domino, care au avut loc pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber.

Noaptea ce a făcut diferența la Muzeul ASTRA în anul 2017,,În urmă cu un an promiteam că vom reveni cu inițiative interactive şi de calitate pentru publicul autohton, dar și international. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, am reușit să punem bazele unor programe culturale utile, dar și de durată la Muzeul ASTRA.

Vizitatorii vin aici și învață să creadă în tradiții, fiindcă fac cunoștință cu ele în mod direct. Din nou, numărul mai mare de vizitatori, comparativ cu anii trecuți, la Noaptea Muzeelor confirmă faptul că ne aflăm pe drumul cel bun.

Vom menține această linie prin proiectele noastre, dar vom și veni cu elemente noi pe parcurs. Noi suntem Muzeul ASTRA, iar Noaptea Muzeelor din acest an a fost intr-adevăr o noapte ce a făcut diferența!” , a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al C.N.M. ASTRA.

Numărul vizitatorilor înregistrați anul acesta la Noaptea Muzeelor este un record pentru Muzeul ASTRA. Comparativ cu ediția precedent (30.140) din 2016, la ediția din 2017 au fost cu aproape 20.000 mai mulți vizitatori (47.077).

Situaţie vizitatori eveniment Noaptea Muzeelor 2017/ unităţi muzeale C.N.M. ASTRA

Sâmbătă – 20 mai Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – 24 698Muzeul Civilizației Transilvane – PaMM (Pavilionul Muzeal Multicultural) – 7578Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder (Casa Hermes ) – 1500Muzeul de Etnografie Săsească Emil Sigerus (Casa Artelor) – 680Caravana Noaptea Muzeelor – 120 Total vizitatori: 34 576Duminică – 21 mai (după ora 16)

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – 9297Muzeul Civilizației Transilvane – PaMM – 3204Total vizitatori: 12 501

TOTAL general număr vizitatori evenimente organizate la Noaptea Muzeelor 2017: 47.077

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Muzeului ASTRA SibiuAcţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cosmin Călinescu, Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA Sibiu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.