Chipul Sfintei Matrona apare prin minune, pe un zid

FOTO: Slujire in Biserica Sfanta Matrona din MoscovaDrept de publicare acordat Lăcașuri Ortodoxe sub licenta:By KacubaDA (Own work) [CC BY-SA 3.0 [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0] ], via Wikimedia Commons

O imagine clară a Sfintei Matrona a fost descoperită pe zidul unei biserici din Zelenodolsk, chiar in ziua de sarbatoare a sfintei, pe 2 mai 2017, când enoriașii au scos icoana de pe perete, pentru a o aseza în mijlocul bisericii, spre inchinare.

Prima istorisire despre acesta minune inregistrata intr-o biserica ortodoxa din Tatarstan, a apărut în mass-media socială, dar mai apoi ea a fost relatata de publicatia Stiri Zelenodolsk (https://zpravda.ru/novosti/item/31439.html [https://zpravda.ru/novosti/item/31439.html] ), sub semnatura jurnalistului Iurie Tagarov.

Conturul, cel mai probabil, ar fi putut fi creat de funingine, a spus parohul bisericii, Arhiepiscopul Vladimir, observând că există funingine de la lumânări și de la candelele cu ulei, în toată biserica.

Dar cum a ajuns aceasta funingine sub icoana și cum de a luat si forma Sfintei Matrona, asta nu a mai putut spune.

“Fiecare biserică are minunile ei”, a explicat Pr. Vladimir, amintindu-și cum a vrut să construiască un iconostas pentru biserică, dar lipsa fondurilor și a meșteșugarilor l-a împiedicat, până când tot ceea ce era necesar a aparut, brusc, într-o singura zi.

Un tânăr enoriaș, care o iubește foarte mult pe Sfanta Matrona, a venit la biserică, pentru a vedea imaginea formata, și a rămas fara niciun dubiu: “Este o miunune! Este prima dată când vad așa ceva în viața mea”, a exclamat el.

Potrivit Pr. Vladimir, nu este, insa, nici macar pentru prima dată când o astfel de manifestare apare în aceasta biserică – dar pur și simplu ele nu au fost raportate până acum. Când s-a hotărât să zugraveasca zidurile, a apărut fața Sfântului Apostol Andrei în biserică, si chiar imaginea Preafericitului regretat Patriarh Alexei.

“Minune sau nu – cred că timpul o va spune”, a declarat Pr. Vladimir.“Pentru ortodocși, astfel de apariții sunt doar un alt motiv de fi întăriți în credință”. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.