Botez in masa, in Grecia

Eparhia de Phthiotis a Bisericii Ortodoxe Grecești a botezat 13 ‘absolvenți’ ai Scolii sale eparhiale Catehetice pentru Străini și Migranți, conform unui raport al publicatiei grecesti Romfea [https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/13944-dekatreis-neoi-katixoumenoi-baptistikan-stin-im-fthiotidos-foto] . Slujba Botezului a fost savarsita chiar de catre Mitropolitul Nicolae de Phthiotis, în prezența prietenilor și familiei celor nou-botezati, în Biserica Sfanta Parascheva, din Lamia.

Numărul botezaților a ajuns la totalul de 394 de persoane, demonstrând o activitate pastorală eficientă a școlii catehetice a Mitropoliei. Cei catehizați vin la slujba Botezului si se impartasesc in deplină cunoștință, cu respect și dragoste fata de Dumnezeu, după cum reiese de pe chipurile bucuroase ale acestora si ale nasilor lor.

Înainte de Slujba Botezului, Mitropolitul s-a adresat nou-botezaților și nasilor acestora, rostind cuvinte de consiliere și îndrumare părinteasca, încurajându-i în noua lor viață duhovnicească în Biserica Ortodoxă, conforma cu poruncile Evangheliei. În cele din urmă, acesta le-a urat “Paște fericit!”. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.