Manastirea Ostrog – multime de oameni, la cota 2000 (foto)

Duminica trecuta, in cea de-a cincea duminică a Postului Mare (2 aprilie 2017), o Sfânta Liturghie Arhiereasca a fost oficiata intr-un loc de mare insemnatatate pentru sarbi: Manastirea Ostrog.

Slujba a fost oficiata de către Episcopul Emerit Atanasije de Zaholm și Herțegovina și Episcopul Jovan de Pakrac, Slavonia.

Duminicsa a fost inchinata Sfintei Maria din Egipt, iar credinciosii s-au strans laolalta, pentru aceasta, in Biserica Vovidenie a Manastirii Ostrog, acolo unde se afla si moaștele Sfântului Vasile de Ostrog, unul dintre cei mai cinstiti sfinti ai sarbilor, episcop luptator in salvarea ortodoxiei in fata tendintelor de exapansiune catolice papale cat si ale turcilor (nascut in anul 1610).

Sfintele sale moaste au fost descoperite intregi (acum gazduite in pestera), dupa ce sfantul i-a indicat dezgroparea acestora, de trei ori, mereu in vis, staretului manastirii.

Mulți iubitori de Dumnezeu, credinciosi din diferite părți ale lumii, au venit special in pelerinaj la Facatorul de minuni din Ostrog și pentru a participa la slujba arhierească. Cu aceasta ocazie, Episcopul Atanasie a rostit un cuvânt de învățătură, conform unor date puse la dispozitie de surse din cadrul Mitropoliei Muntenegrului și Litoralului.

Splendida Manastire Ostrog este amplasata pe o stanca verticala, parte a Muntelui cu acelasi nume. Altitudinea la care se afla sfanta manastire este de 2.000 de metri, intre orasele Danilovgrad si Niksic, din Muntenegru.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.