Marsul pentru Viata 2017: SIBIU – IPS Laurentiu a vizitat mamicile aflate in maternitate

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a vizitat joi, 23 martie, mamele din cadrul Maternității de la Spitalul Județean de Urgență Sibiu. Ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare și le-a oferit mămicilor flori și daruri.

Vizita ierarhului la maternitatea sibiană a fost făcută înainte de praznicul Bunei Vestiri, zi în care în peste 250 de orașe și localități din țară se organizează Marșul pentru Viață [https://www.marsulpentruviata.ro/] . În preajma praznicului din 25 martie, când o cinstim în chip deosebit pe Sfânta Fecioară Maria, se organizează diferite evenimente prin care sunt cinstite mamele creștine și se subliniază valoarea vieții și a ființei umane. Ca și în anii trecuți, IPS Mitropolit Laurențiu a venit la Maternitatea sibiană pentru a le binecuvânta pe mămicile sau viitoarele mămici, a le felicita și încuraja în aceste momente unice din viața lor.

Părintele Mitropolit a spus: „Bucuria pe care o simțiți dumneavoastră ca făpturi binecuvântate de Dumnezeu să dați naștere la viață, este o bucurie unică. De aceea și chemarea de a fi mamă este cea mai sfântă dintre virtuțile acestei vieți.Fiecare dintre noi a venit în această lume printr-o jerfă, printr-o dăruire care stau la temelia întregii noastre vieți.

Maica Preacurată este ocrotitoarea noastră a tuturor, este mama mamelor noastre, dar este și modelul desăvârșit al mamei creștine. Ea a acceptat vestea adusă de îngerul Gavriil și Dumnezeu a rânduit să rămână Fecioară, trecând prin naștere. Sărbătoarea Bunei Vestiri este una dintre sărbătorile de cinstire a Maicii Preacurate, dar este și o zi de cinstire a mamelor noastre”.Mai multe amanunte, dand click aici! [https://www.mitropolia-ardealului.ro/binecuvantare-pentru-mamicile-de-la-maternitatea-din-sibiu/” target=“_blank]

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.