Patriarhul Kirill, despre implicarea Rusiei in luptele din Siria

Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse și-a exprimat speranța, că participarea Federației Ruse la soluționarea conflictului sirian, va aduce pacea civila mult-așteptata în regiune.

“Biserica Ortodoxă Rusă a făcut apel, în mod repetat, la conducerea Rusiei și a altor țări și organizații internaționale, sa nu ramana indiferențe la suferința populației civile din Siria și din alte țări din regiune” – a amintit Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

Potrivit Sanctitatii Sale, poporul ortodox, cu inimă indurerata, a urmarit incidentele violente împotriva creștinilor din regiune, răpirile și uciderea fara mila a episcopilor și călugărilor, distrugerea barbara a lacasurilor antice.

“Din păcate, procesul politic nu a dus la nicio iesire vizibila din situația dificilă in care se gasesc oameni nevinovați, care au nevoie de protecție militară” – a spus Întâistătătorul Bisericii Ruse.

“Federația Rusă a luat decizia responsabilă de a folosi forțele armate, pentru protejarea poporului sirian in fata atacurilor teroriștilor. Ne asociem cu această decizie, in abordarea păcii și a justiției în această țară veche”- a spus Sanctitatea Sa.

“Uram poporului Siriei, Irakului și altor țări din Orientul Mijlociu, si ne rugăm ca acest conflict local violent să nu erupă într-un război major, astfel incat folosirea forței sa nu provoace morti intre civili, iar toate trupele rusești sa se intoarca acasă în viață” – a concluzionat Sanctitatea Sa, Patriarhul Kirill.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.