REACTII: Un renumit actor gay, invitat sa slujeasca alaturi de Papa, la Messa din New York

Alaturi de Papa, la Messa oficiata in New York, a slujit si un… actor gay

Faimosul actor de comedie american gay și reporter pentru canalul de știri «CBS News», Mo Rocca, a fost cel care a citit prima lectură la Messa (Liturghia Catolica) celebrată de Papa Francisc în complexul “Madison Square Garden”, pe 25 septembrie 2015, la New York, conform unui raport al publicatiei “Breitbart”.

Potrivit portalului, Rocca a citit un pasaj din Vechiul Testament, și anume, de la “Isaia”, în timpul slujbei la care au fost prezenti 18 000 de credincioși – slujba fiind urmarita de milioane de telespectatori.

După cum se stie, Rocca este un adversar consecvent al invataturilor Bisericii Romano-Catolice privind sexualitatea umană și, până în prezent, el nu s-a pocăit pentru aceste opinii. Astfel, rolul său de citet la Messa Papei, a stârnit admirație și scepticism din partea suporterilor perversiunilor sexuale, dar si frica din partea tradiționaliștilor catolici credincioși.

“Când Rocca a apărut ca narator la Liturghia Papală, întregul Twitter a explodat”, vorbind despre recunoașterea homosexualitatii si a ‘casatoriei’ intre persoane de acelasi sex de catre Biserica Catolica și, în special, de Papa Francisc – a declarat, la rândul său, un reporter al canalului “Biserica militanta”, cerând să afle cine i-a acordat permisiunea, homosexualului.

“Este normal sa inviti pe cineva, care își bate joc in mod deschis de doctrina Bisericii Catolice, sa participe la Messa Papală ca citet?” – a intrebat, pe Twitter, celebrul preot catolic american și luptător pentru drepturile tatălui si al copilului nenăscut, Peter West.

Un grup influent de activiști homosexuali “New Ways Ministries” nu s-a aratat impresionat de eveniment, menționând că “bărbații și femeile din comunitatea LGBT se simt nedoriti în majoritatea bisericilor americane”.

“Faptul că un homosexual, Mo Rocca, a efectuat prima lectură (a Scripturii) pentru Liturghia Papală din Madison Square Garden, in New York, reprezinta un eveniment semnificativ” – a scris pe Twitter celebrul activist gay și profesor de Drept (la Universitatea Americană din Washington, DC) Tony Varona.

Publicația adaugă că incidentul ar putea întări controversele legate de homosexualitate, în ajunul Adunării Sinodului Episcopilor Catolici, care în acest an va începe pe 5 octombrie și care va discuta aspecte legate de perversiunile sexuale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.