Ucraina: 20 000 de pelerini ortodocsi strabat pe jos 210 km, fara ca cineva sa ii mai bage in seama (foto)

De ce presa laica din Romania, din UE sau, in general din strainatate, ori presa americana atat de “profesionista”, nu prezinta astfel de fotografii intre stirile lor zilnice (odata ce sunt de actualitate si chiar se intampla!)? Ramane un mister.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe se indarjeste insa, sa va arate o alta fata a “lumii intunecate” pe care Occidentul o prezinta, atunci cand vine vorba despre tarile din Rasarit: dincolo de “crize” financiare, manifestatii pentru pensii si salarii mai mari, lupte pro-UE, legi pro-homosexualitate si altele asemenea, toate nespecifice, induse oricum tot din afara….

Sa vedem ce a inceput sa se intample, mai exact, pe 19 august, la Sărbătoarea Schimbării la Fata (dupa Calendarul vechi Iulian), în Kamenetz-Podolsk: o masa imensa de oameni – mai mare decat oricare alta manifestatie raportata pana acum de presa internationala, din zona! – pornea in procesiunea anuală tradițională spre Lavra Sfanta a Adormirii Maicii Domnului – Poceaev. A auzit cineva de asa ceva, in buletinele de stiri? Acestia sunt cetatenii Ucrainei, pe care toti ii prezinta mai nou drept luptatori pro-UE si cam atat…

Revenim, axandu-ne macar noi pe astfel de stiri: anual, mii de pelerini pornesc pe acest drum, de peste 200 de km lungime si… de peste 200 de ani.

Procesiunile spre lăcașul Maicii Domnului, pe Muntele Poceaev, a adunat si in acest an… 20 000 de pelerini, care au ales sa strabata drumul Kamenetz-Podolsk Poceaev, de 210 km.

La procesiune participa, anual, credincioși din Kamenetz-Podolsk, Cernauti, Volyn, Odesa și din alte Eparhii din Biserica Ortodoxă a Ucrainei și din străinătate. Procesiunea pelerinilor depaseste 7 zile.

Înainte de procesiune, în Catedrala Kamenetz-Podolsk, ridicata în cinstea Sfântului Alexander Nevski, a fost oficiata o Sfânta Liturghie, condusă de Mitropolitul Teodor de Kametets si Gorodok. S-a facut si o rugaciune pentru calatorie, dupa care Mitropolitul Teodor le-a adresat miilor de pelerini cateva sfaturi arhierești.

Va punem la dispozitie mai multe fotografii oferite de reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, cu o lume frumoasa, vazuta asa cum ar trebui sa vedem noi totul: prin “ferestrele” Ortodoxiei… (Un articol de: KSLCatalin)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.