Rusia invadeaza Norvegia – Okkupert (video): TV2 lanseaza un mini-serial aberant, care pune paie pe foc

Cea mai mare televiziune comerciala din Norvegia, TV 2, a anunțat premiera unui nou serial de televiziune, în care Rusia ii ocupă țara, în numele UE, pentru a o forța sa produca petrol.

Norvegia si-a prezentat deja serialul de televiziune cel mai scump din istorie, numit “Okkupert” (“Ocupat”). El este unul legat de o invazie a Armatei Rusesti, care ar ocupa Norvegia din motive neclare, conform unui jurnal norvegian local.

În serial, Rusia invadează și ocupă Norvegia, cu sprijin din partea Uniunii Europene, după ce un partid ecologist radical preia puterea și se oprește industria de petrol a țării.

Publicația nu a făcut clar de ce oare, în acest complot, Rusia ar forța producția de petrol a unuia care este, in esenta, un concurent pe piața petrolului la nivel mondial… se mira, astazi, publicatia ruseasca Sputnik.

Ambasada Rusiei a fost dezamăgita de decizia de a difuza serialul. Aceasta a propus, anterior, radiodifuzorului de stat si TV2 sa renunte.

“Este, desigur, păcat că, dupa 70 de ani de la victoria în cel de-Al Doilea Război Mondial, scriitorii de show-uri se decid să intimideze telespectatorii norvegieni, cu o amenințare inexistentă, din Est”, a declarat ofițerul de presă al Ambasadei Rusiei in Norvegia, pentru TV 2.

Mini-serialul de zece episoade costa 90 de milioane de coroane (aproape 11 milioane $), adica de 2 ori mai mult decat miniserialul anterior, care a fost, de asemenea, exportat în străinătate.

Marea Britanie și-a exprimat deja interesul fata de serial, conform publicatiei “The Local”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.