Criza migrantilor: Slovacia ii va accepta numai pe crestini

Slovacia spune ca va accepta numai creștinii, atunci când vine vorba despre refugiații sirieni, în cadrul unui sistem de relocare al UE, conform BBC News.

Țara urmează să primească 200 de persoane din taberele din Turcia, Italia si Grecia, în cadrul planului UE, de redistribuire a 40.000 de noi sositi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Ivan Netik, a spus ca musulmanii nu vor fi acceptati, deoarece nu s-ar simți ca acasă.

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) a cerut țărilor să adopte o “abordare incluzivă” fata de aceasta relocare.

Dar Netik a negat ca miscarea sa ar fi discriminatorie, afirmand ca este destinata asigurarii coeziunii comunității.

Numărul imigranților de la frontierele UE a crescut în ultimele luni, atingând un nivel record de 107500 în luna iulie. Cei mai multi sunt sirieni, afgani și sub-saharieni africani, care fug de instabilitate sau de sărăcie.

Unele națiuni – precum Slovacia – au refuzat să accepte cotele stabilite de UE pentru numarul imigrantilor care ar trebui sa fie primiti.

Netik a declarat, pentru BBC:“Am putea primi 800 de musulmani, dar nu avem nicio moschee in Slovacia. Cum ar putea fi integrati, astfel, musulmanii, dacă lor nu le va placea ce gasesc aici?”.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Annika Breithard, a spus ca nu a putut comenta in direct declarația slovacă, dar a subliniat că, statelor UE, li s-a interzis orice formă de discriminare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.