Apocalipsa: NASA asigura ca nu va fi nicio catastrofa in septembrie

Pesimiștii care au lansat zvonurile ca Pământul ar disparea în septembrie, se simt deja “loviti”, de cateva ore, din momentul in care NASA a confirmat că asteroidul, la care ei se tot refera, nu le va distruge planeta luna viitoare.

NASA a confirmat ca Pamantul nu va fi lovit de un asteroid, în ciuda zvonurilor de pe Internet, preluate deja de mai multe televiziuni avide dupa un rating sporit, care sustin ca o stâncă spațiala le-ar distruge planeta, dupa o izbitura în zona SUA-Mexic în luna septembrie.

Diferite bloguri de pe Internet si-au exprimat ingrijorarea, ca ar avea loc o lovitura între 15 si 28 septembrie, care ar distruge coastele de-a lungul Oceanului Atlantic.

“Nu există nicio bază științifică – nicio fărâmă de dovada – că un asteroid sau ca oricare alt obiect ceresc ar ciocni Pamantul”, a declarat Paul Chodas, director al biroului “Obiecte-Apropiate de Pamant”, al NASA, din “Jet Propulsion Laboratory” – Pasadena (California, SUA).

Ba, mai mult, vestea continua sa fie proasta pentru toti cei care “vand gogosi”: potrivit NASA, probabilitatea ca Pamantul sa se confrunte cu vreun asteroid potențial-periculos, în următorii 100 de ani, este doar 0,01%.

“Dacă ar fi fost vorba despre un obiect suficient de mare pentru a provoca acest tip de distrugeri în septembrie, am fi văzut deja ceva din el, pana acum”, a declarat Chodas, amintind că zvonurile despre asteroizi apocaliptici apar regulat on-line.

Sputnik ne invita sa ne amintim ca, in decembrie 2012, NASA a fost nevoita să răspundă unei alte “aminintari cu Judecata de Apoi”, in urma temerilor legate de Calendarul Maya – combatand zvonurile legate de Cometa Elenin, care ar fi urmat sa se prăbușească pe planeta și să o curete de oameni.

“Repet, nu există nicio dovadă ca un asteroid sau ca oricare alt obiect ceresc s-ar afla pe o traiectorie care ar afecta Pământul”, a spus Chodas.

“De fapt, nici macar unul singur, dintre obiectele cunoscute, nu are vreo șansă credibilă sa loveasca planeta noastră în tot secolul următor”, a spus el, citat de Sputnik.

Pentru cei care tot mai rămân sceptici, nu ezitați să vizitați site-ul de urmărire a asteroizilor, administrat de NASA Jet Propulsion Lab, care va arată exact evolutia celor mai apropiate obiecte extraterestre care se apropie de planeta.

Hai spre exemplu, sa vedem: care este cel mai apropiat? Un asteroid care va trece la o distanta de… 1 700 000 km de Pamant. Când? Astăzi.

Deci, invatati mai bine cum sa priviti spre cer!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.