CEASUL HOTARATOR, ora decisiva sau… in ce consta greseala noastra

“Greșeala noastră, constantă, constă în faptul că nu ne pasa de prezent, ca nu luam ora cu ora in serios, că trăim fie în trecut, fie în viitor; că suntem intr-o permanenta asteptare a unei ore unice, atunci când viața noastră ar urma sa fie traita din plin. Numai ca, noi nu observăm că viața noastră ramane in urma, asa cum apa se scurge printre degete, asa cum se varsa continutul unui sac prost legat.

Constant, zi de zi, cu fiecare oră, Dumnezeu ne trimite oameni, circumstanțe, lucrari prin care ar trebui să înceapă reînnoirea noastră, dar în acelasi timp noi le ignoram și astfel, continuu, opunem rezistenta voii pe care Dumnezeu o are cu noi. De fapt, cum poate Dumnezeu să ne ajute? Numai trimitandu-ne anumite persoane și anumite confluențe de împrejurări, în viața de zi cu zi.

Dacă ar fi să acceptăm fiecare oră a vieții noastre, ca pe un ceas al voii lui Dumnezeu fata de noi, ca pe ceva decisiv, ca pe ora cea mai importanta a vieții noastre – atunci toate sursele ascunse de bucurie, de dragoste și de putere, ar fi dezvaluite, pe data, sufletelor noastre!”

Traducere, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, dupa cateva notite descoperite intre sfaturile Sfantului Ioan Maximovici, din Tobolsk: de KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.