Statul Islamic le cere sustinatorilor turci sa scape de Presedintele lor si sa cucereasca Istanbulul

Într-un film nou lansat pe YouTube, reprezentantii Statului Islamic le solicita cetatenilor turci sa-si salveze tara de Președintele lor, Erdogan (foto), care, conform filmului, ar trăda interesele țării, în favoarea Statelor Unite.

Statul Islamic a postat on-line un videoclip, in care le cere suporterilor sai din Turcia sa cucereasca Istanbulul si sa-l dea jos pe Președintele țării, acest ‘satan’”, a informat, ieri, presa locală.

Conținutul video il acuza pe liderul turc, ca sprijina loviturile aeriene ale Coaliției conduse de SUA impotriva Statului Islamic (ISIL), in Irak și Siria, conform publicatiei Daily Sabah.

“Turcii ar trebui sa se opuna democrației, secularismului și tuturor acestor tipuri de rele”, a fost citat un luptator islamist, vorbind in limba turca.

Videoclipul a fost publicat online, la scurt timp după ce avioanele de război americane au lansat, la începutul lunii august, primele lovituri aeriene împotriva pozițiilor extremiștilor din Siria, folosindu-se de o baza aeriana din sudul Turciei.

Turcia, membru al Coaliției alcatuite din 62 de națiuni împotriva ISIL, are o granita comuna cu Siria, unde grupul terorist a confiscat deja zone mari, în ultimii trei ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Conform Sputnik, Ankara a aderat la Coaliția condusă de SUA, dupa un atac sinucigaș cu bombă, din orașul de sud Suruc, revendicat de Statul Islamic, care a provocat uciderea a peste 30 de persoane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.