Festivalul Tarafuri si Fanfare – un nou eveniment in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe (foto)

Festivalul Tarafuri şi Fanfare, ediţia a X-a

Perioadă: 22-23 august 2015;

Program: între orele 16 şi 20;

Locaţie: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Târgul de ţară – sâmbătă; scena de pe lac – duminică)

Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă şi Asociaţia Culturală GRIGORE LEŞE organizează, în perioada 22-30 august 2015, a X-a ediţie a Festivalului Tarafuri şi Fanfare – un eveniment desfasurat in parteneriat media oficial Lacasuri Ortodoxe. La Muzeul ASTRA, programul Festivalului va putea fi urmărit pe 22 şi pe 23 august (sâmbătă şi duminică).

Timp de două zile, Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), Fanfara din Forăşti (Suceava), Taraful din Băbiciu (Olt), Dănţăuşii şi fluieraşul de pe Valea Idicelului (Mureş), Taraful din Ianca (Olt) Nea Titi Burcea, lăutarul din Băduleasa (Teleorman), vor susţine recitaluri rând pe rând în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. În total sunt aproximativ 30 de muzicanţi cu o experienţă vastă în spate şi capabili să întreţină voia bună în orice împrejurare prin talentul lor.

În seara de duminică, amfitrion va fi cunoscutul interpret Grigore Leşe.

Festivalul Tarafuri şi Fanfare a fost iniţiat de Marius Tucă în anul 2007, în spiritul Recursului la România. Evenimentul cultural s-a transformat, în timp, într-o veritabilă Mişcare de Rezistenţă. A debutat la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, a poposit pe uliţele Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, s-a oprit, câteva ediţii, la Suceava, a revenit, pe uliţele Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti, şi porneşte anul acesta, în luna lui Gustar, într-o nouă călătorie, cu oprire la Muzeul Astra din Sibiu, în frumosul sat din Dumbravă, (22-23 august 2015), în Centrul Istoric al Craiovei (29 august 2015) şi pe meleaguri gorjene, acasă la Brâncuşi, la Muzeul Arhitecturii Populare din Curtişoara (30 august 2015).

Festivalul Tarafuri şi Fanfare face parte din programul Şcoala în satul traditional la Muzeul ASTRA.

Responsabil acţiune: Lucian Robu, muzeograf C.N.M. ASTRA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.