Mitropolitul ortodox Antonie de Mexic daruieste Crimeii un steag imens

(Foto: RiaNovosti, Max Vetrov)Locuitorii Crimeii au primit, in dar de la Mitropolitul Antonie de Mexic, Venezuela, America Centrală și Caraibe (Biserica Antiohiei), un steag uriaș al Federației Ruse, care a fost afisat în piața centrală a capitalei Crimeii, sub strigătele: “Traiasca Rusia!”, conform unui raport al RIA Novosti.

Lungimea steagului este de 28 de metri, iar latimea de 16 de metri, avand o greutate de 100 kg. Steagul are deci o suprafata de aproape 500 de metri patrati, fiind realizat din mătase mexicana. Steagul a strabatut o distanta de 17 000 de kilometri. Potrivit organizatorilor, in acest moment, el este cel mai mare din istoria steagurilor Federației Ruse, în Crimeea.

Desfășurarea steagului a avut loc in cadrul unei ceremonii speciale, in Ziua Drapelului de Stat al Federației Ruse.

Inițiatoarea proiectului, este o organizație non-guvernamentală, “Casa Rusească din Mexic”, cu sprijinul Misiunii Permanente a Republicii Crimeea.

În scrisoarea sa către conducerea Republicii Crimeea, Mitropolitul Antonie si-a exprimat doleanta ca steagul sa fie daruit locuitorilor din Crimeea, ca “simbol al progresului pe care Rusia l-a atins pe calea dezvoltării spirituale si în domeniul cooperării culturale cu statul-prieten Mexic”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.