Ucraina: SUA urmareste stabilirea unei zone demilitarizate la linia de contact

SUA a salutat propunerea Președintelui Ucrainei de stabilire a unei zone demilitarizate la linia de contact, în conflictul din regiunea Donbass, conform Casei Albe.

Informatia a venit in urma unei convorbiri telefonice între Vicepreședintele american Joe Biden (foto) și Președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Conform Sputnik, in timpul conversației, Biden și Poroșenko au mai discutat, de asemenea, despre asistență in securitate pentru Ucraina, despre noile reforme de la Kiev și despre “urgența in a descoperi dreptatea, în cazul tragediei Malaysia Airlines MH-17”.

“Vicepreședintele [Biden] a salutat propunerea Președintelui Poroșenko, de a crea o zonă de 30 de kilometri fără tancuri, artilerie și sisteme cu mortiere de-a lungul liniei de contact din estul Ucrainei, care urmează să fie monitorizata de OSCE [Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa]”, se arata in raportul Casei Albe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.