publicat în: Arhivă

Intalnire intre Episcopul Giurgiului si Episcopul ortodox de Burundi si Rwanda

Zilele trecute, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie s-a întâlnit cu Preasfinţitul Părinte Inochentie (foto), Episcopul de Burundi şi Rwanda.

Conform unor informatii pe care ni le-au oferit reprezentanti din cadrul Episcopiei, intalnirea a avut loc la Mănăstirea Sfântului Arsenie Capadocianul din Halkidiki – Grecia.

În cadrul întâlnirii, cei doi ierarhi au purtat discutii despre lucrarea misionară deosebit de complexă, pe care Biserica Ortodoxă o desfăşoară în Africa.

Preasfinţitul Părinte Inochentie, ugandez la origine, este cel de-al 6-lea ierarh african ortodox al Patriarhiei Alexandriei, pastorita de Patriarhul Theodoros al II-lea, acesta remarcându-se de-a lungul timpului printr-o bogată activitate pastorală, desfăşurată în cele două ţări africane.

Cu prilejul intalnirii, în semn de aleasă preţuire, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcop al Giurgiului, a oferit Episcopului Inochentie un engolpion, o icoană a Mântuitorului Hristos şi lucrarea de doctorat a Preasfinţiei Sale, intitulata: “Considerarea istorică a cauzelor şi consecinţelor unirii Bisericii Ortodoxe din Transilvania cu Biserica Romano-Catolică”.