O noua forma de colonizare: drogurile

Conferința Episcopilor Catolici din Filipine a emis, in ultimele ore, o scrisoare pastorală privind abuzul de droguri.

“Când Papa Francisc ne-a vizitat în luna ianuarie… el ne-a cerut să nu permitem să devenim victime ale noilor forme de colonizare” – se arata in mesaj.

“Cu siguranță, una dintre formele cele mai dăunătoare de colonizare are de-a face cu traficul de droguri și cu utilizarea lor”.

Scrisoarea mai arata ca:

Biserica, “în sens spiritual și fizic, trebuie să fie un refugiu pentru tineret, unde neliniștile lor pot fi înăbușite și curiozitatea potolită, prin interacțiune productivă cu colegii lor”.

Mesajul, de asemenea, include cuvinte dure adresate traficanților de droguri:

“Drogurile hranesc răul într-o persoană și ii prezinta o realitate alternativă, care izolează si mai mult persoana, in viață. Cei care fabrica și circula droguri distrug persoane și comunități, într-un mod mult mai rău decât calamitățile naturale”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.