Ucraina: propunerile lui Porosenko contravin acordului din Minsk

Propunerile făcute pentru Constituția Ucrainei, de către Președintele Petro Poroșenko (foto), nu au nimic în comun cu acordurile de la Minsk și nu elimina neînțelegerile dintre Kiev și Republicile din Ucraina de est, privind reforma constituțională, a declarat, astazi, pentru Ria Novosti, negociatorul pentru Republica Populara auto-proclamata Lugansk, Vladislav Deinego.

Primul pachet de amendamente nu a avut nicio mențiune legata de statutul special al celor două republici din est si a nascut, astfel, critici din partea ambelor republici, care reclama faptul ca nu au fost, anterior, consultate.

Deinego spus că pachetul de reconciliere din Minsk prevede în mod clar că modificările trebuia să fie facute in acord cu Republicile Donețk și Lugansk, “iar asta nu se intampla”.

“Proiectele nu au fost discutate și nu s-a cazut de acord, iar aceste modificări ale proiectului nu au nicio legătură cu procesul din Minsk. Totul se face in Ucraina, în mod independent, pe propriul risc”, a adăugat Deinego.

Recentele propuneri ale Presedintelui Ucrainei vizeaza descentralizarea puterii, precizand ca statutul special acordat Lugansk-ului si Donețk-ului va urma să fie stabilit printr-o lege separată.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.