Cercetatorii au descoperit de ce doarme atat de mult ursul Panda…

Oamenii de stiinta din China au urmarit mai multi ursi Panda și au studiat sistemele lor digestive, pentru a afla de ce acestia se mișcă atat de puțin, în ciuda faptului ca mănâncă foarte mult bambus.

Astfel, oamenii de stiinta din Institutul de Zoologie al Chinei au constatat, conform revistei Science, care a publicat in ultimele ore un comunicat:

“Spre deosebire de alte specii ierbivore, tractul digestiv nu a evoluat, provocand o digestie lenta necesara pentru plantele bogate in celuloză”.

Deși Panda trebuie să mănânce mai mult de 14 kilograme de bambus pe zi, tractul lor digestiv nu este adaptat la digestia plantei, forțând ursii sa consume mai puțină energie decât animalele de dimensiuni similare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.