Mitropolitul Tihon al Americii si Canadei a vizitat Georgia

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din America, Mitropolitul Tihon, a efectuat o vizită oficială în Georgia.

In ziua de 25 aprilie 2015, Catolicosul-Patriarh al Georgiei Ilie al II-lea l-a primit pe Mitropolitul Tihon al Americii și Canadei în reședința patriarhală.

În cadrul întâlnirii, Patriarhul Ilia al II-lea a menționat că relațiile dintre cele două Biserici faciliteaza relațiile dintre cele doua țări și popoare. “Vă salut cu mare prietenie. Bine ati venit in Georgia. Cred că acesta este un pas înainte în consolidarea relațiilor noastre”, a spus Patriarhul.

La rândul său, Mitropolitul Tihon a declarat că a fost foarte mulțumit de vizita sa in Georgia. “Biserica Ortodoxă din America își amintește cu recunoștință sprijinul acordat și rugăciunile voastre. Mai ales, vreau să menționez că Biserica Georgiei, una dintre primele, a recunoscut autocefalia Bisericii noastre. Îi mulțumesc Domnului că avem în fața noastră exemplul multor martiri georgieni care si-au sacrificat viața pentru credință. Sanctitatea Voastra, mulțumesc pentru primire și rugăciuni”, a spus Mitropolitul Tihon.

Din programul Mitropolitului, printre altele, au facut parte o rugăciune comună cu Patriarhul Georgiei în Catedrala Sfintei Treimi și vizitarea lacasurilor sfinte.

“Statele Unite ale Americii sunt un prieten al Georgiei”, a spus Patriarhul în Catedrala Sameba din Tbilisi, unde a oficiat Sfânta Liturghie cu Mitropolitul Tihon.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.