STIRI | Presedintele Putin, la slujba de Craciun, intr-o biserica de sat

Președintele rus Vladimir Putin le-a urat tuturor creștinilor ortodocși un Crăciun fericit, in ziua in care acesta este celebrat, pe 7 ianuarie, de majoritatea rușilor, în conformitate cu calendarul iulian.

Președintele a sărbătorit Crăciunul, în acest an, în satul Otradnoye, in apropiere de orașul sudic rusesc Voronej, unde a participat la slujba oficiata in Biserica locală a Mijlocirii Maicii Domnului.

Putin i-a mulțumit personal parohului bisericii, Protopopul Ghenadie Zarite, pentru eforturile sale în restaurarea bisericii și pentru orfelinatul administrat de biserică.

Președintele a vizitat, de asemenea, casa parohiala locala, care a gazduit… 980 de refugiați din Donbas, Ucraina, in urma conflictului armat izbucnit în regiune în luna aprilie.

Biserica din Otradnoye a fost construita cu mai mult de un secol în urmă, dar a fost închisa în anul 1930 și a fost folosita ca depozit de cereale, până în 1991, când a fost transferata înapoi eparhiei și cand a inceput restaurarea acesteia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.