STIRI Grecia | Ministrul Justitiei declara ca niciodata nu va sprijini mariajul gay

Ministrul grec al Justiției Haralambos Athanasiou a spus că el nu va sprijini legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în țară, susținând că aceasta dăunează societății și reprezintă un pericol pentru tradiții.

“Eu nu voi discuta asta, eu nu pot concepe asa ceva”, a spus politicianul conservator, pentru Mega TV Grecia.

“În plus, convenția drepturilor omului interzice asta. Când se vorbește despre căsătorie, se vorbește despre un bărbat și o femeie. Suntem o țară care respectă tradițiile, respectă natura umană și nu este posibil, cel puțin cu acest guvern și acesti ministri, sa fie permise căsătoriile gay”.

Desi Grecia se confrunta cu sancțiuni din partea Curtii Europene a Drepturilor Omului, pentru ca nu extinde drepturile cuplurilor gay, în luna iulie instanța a refuzat să impună juridic căsătoria între persoane de același sex, tarii, refuzand sa ateste că mariajul gay ar fi un drept al omului.

Athanasiou susține că permiterea cuplurilor gay de a-si inregistra uniunile civile, ar putea insemna contestarea structurii familiei tradiționale.

Athanasiou a spus ca faptul ca alți membri ai UE au adoptat casatoria gay, nu va influența Grecia.

“Țara noastră are structuri. Trebuie să studiem asta din punct de vedere religios, politic, social. Ministerul Justiției nu va examina o astfel e problema, sub presiunea cuiva, fără calm”, a adăugat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.