STIRI | Legitimitatea Reginei Angliei, pusa la indoiala de noi teste ADN

Craig Rex, care pretinde a fi un descendent din a 7-a generatie a unui monarh englez bine-cunoscut, Regele George al III-lea, a declarat că legitimitatea prezentei familii Regale Britanice ridică unele semne de intrebare, pornind mai ales de la cele mai recente teste ADN.

Analiza recenta a ADN-ului rămasitelor unuia dintre monarhii cei mai cunoscuti ai Angliei, Regele Richard al III-lea, a condus la unele întrebări proaspete legate de legitimitatea prezentei familii Regale Britanice, Casa de Windsor.

“Am îndoială vizavi de legitimitatea familiei regale curente. Daca moștenitorii regali ar fi pregătiti să-si ofere ADN-ul lor, atunci totul s-ar lamuri definitiv”, spune Craig Rex, care pretinde ca ar fi un descendent din a 7-a generatie a unui alt monarh englez bine-cunoscut, regele George al III-lea, conform unui raport publicat ieri de publicatia ruseasca Sputnik.

Istoricii rămân împărțiti pe aceasta tema, dar unii cercetatori cred ca George Rex din Knysna, Africa de Sud, ar fi fost primul fiu născut legitim al Regelui George al III-lea al Angliei. Acum, noile speculații vizavi de o eventuala neconcordanță cu ADN-ul lui Richard al III-lea au reaprins întrebările asupra moștenitorilor de drept ai tronului Angliei.

Un studiu publicat in aceasta saptamana de Revista Nature Communications, în urma unor teste ADN efectuate pe ramasitele pamantesti ale lui Richard al III-lea, a adus noi dovezi clare despre infidelitatea existenta in linia familiei regale.

Oamenii de stiinta rămân insa nehotarati, atunci când vine vorba despre o intrerupere a acestei linii, dar Dr. Anna Whitelock de la Universitatea din Londra a declarat, pentru BBC, că o eventuala întrerupere a arborelui genealogic ar fi puțin probabil să afecteze situatia actuala a Reginei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.