STIRI | Un georgian, acuzat de recrutarea de jihadisti in Cecenia

Biroul Procuraturii Generale din Cecenia a raportat că un cetățean georgian, în vârstă de 25 de ani, urmeaza sa fie acuzat pentru “incitare la angajarea în activități teroriste”, după ce a încercat să recruteze doi ceceni, pentru a lupta alături de Statul Islamic din Siria.

“În iulie-august 2014, in timpul unei șederi legale pe teritoriul Republicii Cecenia, Tsintsalashvili s-a întâlnit, în mod repetat, cu doi rezidenți locali, în diferite locuri ale orașului Groznîi”, arata o declaratie a Procuraturii.

“Tsintsalashvili i-a invitat să meargă in Siria, să se alăture unei formațiuni armate ilegale și sa participe la războiul care vizează răsturnarea autorităților legitime ale republicii, precum și crearea unui stat religios extremist”, adauga declarația.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.