STIRI | O statuie renumita din Tripoli dispare, intr-un act de sabotaj

O statuie iconica din tripoli – reprezentand o femeie goală și o gazelă – a dispărut misterios noptile trecute, de pe un piedestal din capitala Libiei.

Ministrul Culturii, al guvernului de tranziție, a confirmat ieri dispariția, numind-o “un act de sabotaj, care are scopul de a șterge istoria libiana și de a distruge antichitatile sale”, informeaza Ansa.

Martorii oculari spun că statuia, cunoscuta sub numele de “Gazela”, a fost luata în zori, pe 3 noiembrie, de un grup de oameni necunoscuti, acestia încălcand principiile religioase. Statuia a fost amenințată de extremiștii islamici, încă din 2012, când a fost pusa sub supravegherea poliției. Din vara anului trecut, Tripoli a cazut in mainile milițiilor islamiste Libya Dawn, care au instituit un alt guvern și parlament, diferite de cele recunoscute de comunitatea internațională.

În luna august, în timpul altercațiilor din zona aeroportului, statuia a fost grav avariata de o rachetă, care a perforat-o.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.