STIRI | Liderul Europol: Bulgaria este doar tara de tranzit pentru combatantii Statului Islamic

Bulgaria este doar o țară de tranzit pentru combatanții Statului Islamic, au afirmat coordonatorul european in combaterea terorismului, Gilles de Kerchoves, și liderul Europol, Rob Wainwright, in Parlamentul European.

Potrivit unui comunicat al europarlamentarului bulgar Emil Radev, declarația a venit ca răspuns la o interogare oficială a acestuia.

De Kerchoves a spus comisiei că Bulgaria este doar o tara de tranzit a combatanților din Siria, via Turcia, în timp ce Wainwright a remarcat că nu există nicio informație cu privire la cetățenii bulgari care sa lupte pentru Statul Islamic.

Săptămâna trecută, Ministrul interimar al Apărării, din Bulgaria, Velizar Shalamnov (foto), a declarat mass-mediei ca exista informații că cetățenii bulgari s-ar fi alăturat organizației teroriste (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). El a refuzat să divulge mai multe detalii, dar a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al Bulgariei, pentru a discuta problema.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.