Adevaratul crestin nu se teme sa-si murdareasca mainile cu cei pacatosi

Chiar dacă asta ar insemna sa-si riste reputatia, adevărații creștini trebuie să urmeze exemplul iubitor al lui Iisus și să nu se teama să “isi murdareasca mainile” cu păcătoșii. Aceasta a fost tema de ieri dimineață a Papei Francisc, in predica din Casa Santa Marta.

Radio Vatican a raportat că Papa a avertizat împotriva crestinilor si preotilor care se opresc la “jumătatea drumului”, care merg până la un anumit punct, apoi se opresc, in loc sa faca așa cum a făcut Iisus”, sa mearga pana la capat, fără teama de opiniile altora.

Papa a reflectat asupra faptului ca fariseii și cărturarii au fost scandalizați că Iisus ii “primește pe păcătoși și mănâncă cu ei. A fost destul de scandalos, la acel moment”. “Imaginați-vă ce ar fi iesit daca ar fi existat, pe atunci, ziare”, a adăugat Papa, în glumă.

El a continuat să spună că Hristos a venit să-i caute pe cei care erau rătăciti, observând că pildele le permit credincioșilor sa vada inima lui Dumnezeu. “Dumnezeu nu se oprește. Dumnezeu nu merge până la un anumit punct, Dumnezeu merge pana la capatul drumului”, a spus Papa.

Papa Francisc a deplans, de asemenea, faptul că vede cu tristete, atât pastori care așteaptă sa vina crestinii la ei, cat si creștini care nu simt nevoia sa “le spuna altora că Domnul este bun”.

Adevărații păstori și creștini nu permit nimănui să se piardă, să se abată de la cale, a subliniat el.

“Ei nu se tem să-și murdărească mâinile. Ei nu se tem sa mearga acolo unde trebuie sa mearga. Ei isi risca viețile lor, isi risca reputația, chiar dacă aceasta înseamnă sa-si riste confortul și propriul lor statut”.

In incheierea predicii sale, Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să nu ramana tacuti de teama de a-si pierde propriul lor confort, reputația și pacea mintii. “Nu vă fie teamă sa-i vizitati pe frații și surorile care sunt departe de Domnul nostru”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.