STIRI Papa Francisc: un nou stadiu in relatia dintre Biserica Catolica si Bisericile Evanghelice

În cadrul unei întâlniri care a avut loc ieri, cu o delegație a Alianței Mondiale Evanghelice, Papa Francisc și-a exprimat încrederea că Duhul Sfânt “va deschide o nouă etapă în relațiile dintre catolici și evanghelici – o etapă care sa permita realizarea mai deplina a voinței Domnului, de a duce Evanghelia chiar si la cele mai îndepărtate margini ale pământului”.

Papa Francisc a vorbit despre Taina Botezului, ca despre “un dar divin inestimabil”, pe care il au comun toti crestinii. Papa a recunoscut prezența diviziunilor între creștini, “de la începuturi”, și a precizat că “rivalitățile și conflictele” continuă între comunitățile creștine.

“Astfel de situații”, a spus el, “slăbesc capacitatea noastră de a îndeplini porunca Domnului, de a predica Evanghelia, tuturor neamurilor”. Creștinii ar putea să proclame Evanghelia mai bine, dacă ar putea depăși diferențele lor, astfel încât, împreună, sa poata răspândi Cuvântul lui Dumnezeu și mărturisi caritatea creștina.

Papa Francisc s-a aratat încântat de eforturile semnalate in diferite țări, de construire a unor relatii mai bune intre catolici și evanghelici. El a subliniat, în special, lucrările Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor și ale Comisiei Teologice a Alianței Evanghelice Mondiale.

Conform Radio Vatican, Papa și-a exprimat, de asemenea, speranța că un document comun, “Marturisire crestina într-o lume multi-religioasa: Recomandări pentru conduită”, ar putea să devină motiv de inspirație pentru vestirea Evangheliei în contexte multi-religioase.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.