STIRI | Malezia, preocupata de confiscarea inutila a materialelor crestine

Malaezia traseaza noi reguli, pentru a opri confiscarea inutila de materiale crestine. Guvernul malaezian elaboreaza, in prezent, un set de proceduri standard de operare pentru autoritățile competente, in ideea de a preveni confiscarea inutilă de material religios creștin.

Surse din Ministerul de Interne au declarat, conform Asia News, că legile vor fi aplicate de către diverse autorități, cum ar fi cea vamală și poliția.

Pe 25 octombrie 2014, funcționarii vamali de pe Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur i-au confiscat pastorului luteran Maklin Masiau, al unei biserici din Sabah, peste 130 de carti religioase si 290 de CD-uri, pentru că acestea conțineau cuvântul “Allah” pentru a-L desemna pe Dumnezeul Bibliei (si nu pe cel musulman).

Pastorul luteran se întoarcea dintr-o călătorie in Medan, Indonezia, unde plecase tocmai pentru a obține materiale religioase pentru comunitățile protestante din Sabah, pe care sa le foloseasca la viitoarele festivități și evenimente de Crăciun.

Conform Asia News, in ultimii ani, minoritățile creștine din Malaezia au fost victime ale unor atacuri specifice, inclusiv incendieri de biserici, profanari de morminte creștine și confiscarea a 300 de Biblii în luna ianuarie.

Utilizarea cuvântului “Allah”, pentru a-L descrie pe Dumnezeul creștin, si nu pe cel musulman, se afla în spatele acestui tip de violență (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.