STIRI | Parastas de ziua lui Dostoievski – 193 de ani de la nastere

In aceste zile, o Slujba a Parastasului a avut loc, in memoria lui Fiodor Dostoievski, geniul limbii ruse, la Catedrala Vladimir din Sankt-Petersburg, cu ocazia implinirii a 193 de ani de la nașterea sa.

Blagovest-Info a raportat că slujba a fost prezidată de Arhiepiscopul Ghenadie Belovolov, cercetator stiintific al Muzeului Dostoievski.

În discursul său, părintele Ghenadie a subliniat relevanța scrierilor lui Dostoievski și importanța personalității sale pentru oamenii moderni. El a menționat că ziua de naștere a geniului rus este o sărbătoare la nivel national, in fiecare an.

La slujba au participat si oameni de stiinta, care s-au adunat la muzeul memorial al scriitorului, în aceste zile de comemorare, și care participa la lecturile internaționale anuale dedicate vieții și operei scriitorului. Printre rugatori s-a aflat si un strănepot al scriitorului, Dmitri Dostoievski.

Parastasele pentru Dostoievski au loc la Sankt Petersburg încă din anii ‘80.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.