STIRI Kosovo | Noi graffiti ISIS, pe portile Manastirii medievale Visoki Decani

Un nou graffiti în sustinerea Statului Islamic din Irak și Siria (ISIS) și a Armatei Naționale Albaneze (AKSH) a aparut pe poarta Mănăstirii Visoki Decani, in sudul Kosovo-Metohija, în dimineața zilei de ieri, conform Tanjug.

“În această dimineață am observat un alt graffiti ISIS pe poarta mănăstirii, aproape de biserica. Aceasta este o rușine”, aminteste Tanjug o postare de pe un cont Twitter.

Autorul, Sava janjic, a postat o fotografie care arată insemnele graffiti, zugravind în roșu: ISIS, AKSH.

Alte insemne in graffiti, care anuntau sosirea Califatului, au fost descoperite duminica, pe unele dintre clădirile din interiorul mănăstirii medievale protejate de UNESCO (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Tanjug afirma că monahii sunt șocați și foarte îngrijorati, adăugând că așteaptă ca măsurile de securitate ale KFOR și Poliției din Kosovo să se intensifice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.