Guvernul Siriei distruge 2 dintre cele 3 avioane de lupta ale Statului Islamic

Guvernul sirian a raportat, ieri, ca a distrus două dintre cele trei avioane de luptă aflate în posesia Statului Islamic (ISIS), în nordul Siriei, conform unui anunt facut de Ministrul Informațiilor, Umran Al-Zubi, la televiziunea de stat.

Conform agentiei Ansa, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) raportase, în ultimele zile, că ISIS isi formeaza piloți pentru cele trei jeturi capturate de către jihadiști într-o bază militară din Jarrah, la est de Alep.

Statele Unite ale Americii, care conduc o coaliție internațională care efectuează atacuri aeriene și zboruri de recunoaștere deasupra nordului Siriei, nu au confirmat informația.

Zubi a spus că două dintre avioane au fost distruse pe pista aeroportului Jarrah și că forțele aeriene siriene sunt în căutarea celui de-al treilea.

A fost imposibila verificarea din alte surse independente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.