Executiile Al Qaida, din Yemen si pana in Egipt, au umplut de sange Internetul

Internetul este plin de imagini sângeroase, care arata călăi din Al-Qaida, in Irak, in Egipt și Yemen, decapitand “dușmani”, în videoclipuri postate pe rețelele de socializare.

Noi orori au aparut, cu decapitarea lui James Foley (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a unui soldat kurd din Irak (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și a patru “colaboratori ai Mossad-ului”, din Sinai (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Liderii autorităților religioase sunnite au luat măsuri, afirmand că militanții ISIS ar trebui să fie numiti “teroriști” și să nu fie mentionati ca “Stat Islamic”, pentru că acestia încalcă Sharia prin comportamentul lor.

Luni, imaginile a trei bărbați aflati într-o baltă de sânge, cu gâtul taiat, au fost postate pe Twitter. Au fost uciși cu câteva zile în urmă, în Yemen, pentru ca ar fi fost “spioni americani” și ar fi cooperat cu SUA in furnizarea de informații cu privire la obiectivele jihadiste din țară.

De asemenea, este încă posibil sa mai gasiti imagini, pe rețelele de socializare, conform agentiei Ansa, cu sacrificarea, pe 9 august, a 13 soldați Sanaa, decapitati de brațul saudit-yemenit Al Qaida din Peninsula Arabică.

În Sinai, săptămâna trecută, militantii locali al-Qaida (Beit Ansar al Maqdis) au postat pe Youtube decapitarea a patru persoane acuzate de a fi “spioni ai Israelului”, în timp ce alte patru cadavre decapitate au fost găsite în ultimele 48 de ore.

După cum este clar, al-Qaida este în spatele asasinarii brutale, iar alte videoclipuri oribile cu execuții nemiloase ale “colaboraționiștilor” sunt inca de așteptat.

Autoritățile din Cairo sunt extrem de îngrijorate de situația din Peninsula. Ofensiva împotriva terorismului se desfasoara deja de peste doi ani și, după înlăturarea Președintelui Morsi în iulie 2013, o nouă escaladare a acestuia a fost înregistrata. Deși nu există surse oficiale, o operațiune militară este în curs de desfășurare în zona, conform Ansa.

Ansar Beit al Maqdis a lansat o vânătoare de vrăjitoare împotriva “spionilor”: “Ei au stabilit blocaje pe drum, mai ales pe timp de noapte, și ii opresc pe cei despre care cred ca ar fi spioni. Ei au ucis deja cel puțin 10 șefi de trib și au forțat sute de familii să fugă de teama represaliilor”.

Prezența militantilor a fost stimulata, conform relatarilor, de sosirea jihadiștilor din Libia, care au legături cu organizația din Sinai, prin familii mari de beduini.

Dar, Cairo se mai uita deja, cu îngrijorare, la ceea ce se întâmplă de-a lungul frontierei de vest: Libia este împărțita în trei părți (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe); militanții al-Qaida din Ansar al Sharia au proclamat un Califat în Benghazi și sunt gata de război împotriva intregii lumi, inclusiv a militanților aflati la putere în Tripoli: “Ei se opun Islamului. Vrem să triumfe steagurile Shariei”.

Intre timp, teroristii ISIS au publicat – chiar in ultimele ore – o noua inregistrare video cu decapitarea unui alt jurnalist american: Steven Sotloff…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.