Seminarul Teologic din Slobozia – seminarul in care elevii se bucura de mese gratuite

Ieri, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a participat la deschiderea Anului Şcolar, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului arhieresc, urmata de slujba de Te Deum, dupa cum ne-a informat reprezentantul media al Episcopiei, Arhidiacon Silviu Nicusor Dascalu.

Preasfinția Sa a ţinut un cuvânt de bun venit, adresat elevilor Seminarului, amintind de bursele lunare acordate de catre Episcopie, cât şi de ajutorul pentru susţinerea mesei elevilor, care prevede ca, in cazul in care un elev are cel putin media 7.51, acesta se va bucura de masa gratuita, in valoare lunara de 5 milioane de lei. Decizia, adoptata cu mai mult timp in urma, a demonstrat deja evolutia pozitiva evidenta a elevilor seminarului, in prezent mai mult de 90% dintre acestia reusind sa-si ridice propriile medii, astfel incat sa se bucure de aceasta gratuitate, conform declaratiilor reprezentantilor Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Episcopul locului a mulţumit, totodata, Primăriei şi Consiliului Municipal al Sloboziei, pentru implicarea în lucrările de reparaţie şi înfrumuseţare a clădirii instituţiei de învăţământ și a căminului. Preasfintitul Vincentiu i-a binecuvântat si pe profesori, îndemnandu-i să fie făclii aprinse, care să lumineze celor din întuneric, astfel incat, prin educaţia creştină, să umple vidul spiritual pe care secularismul zilelor noastre îl aduce în societatea românească.

Preasfinția Sa a mai vizitat si Grădinița Pinocchio, edificiu de învățământ care aparține tot de Seminarul Teologic, mai informeaza reprezentantul media al Episcopiei, Arhidiacon Silviu Nicusor Dascalu.

In galeria foto a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro), puteti vedea o serie de fotografii realizate cu aceasta ocazie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.