STIRI Amman | A XIII-a Comisie de dialog teologic intre ortodocsi si catolici (15-23 sept.)

In aceste zile, la Amman, Iordania, se desfasoara cea de-a XIII-a sesiune plenară a Comisiei Mixte de Dialog Teologic între Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică. Intrunirea se va finaliza pe data de 23 septembrie si are loc la invitația Patriarhului Teofil al Ierusalimului.

Ea urmeaza celei care a avut loc recent în Cipru, pe tema “Rolul Episcopului Romei în primul mileniu”, pe perioada careia nu s-a emis, insa, niciun document oficial.

Comisia va revizui proiectul de document intitulat “Sinodalitate și Primat”, scris de către Comitetul de Coordonare care s-a reunit la Roma în 2011 și la Paris în 2012, în plus avand loc un dialog privind textul de la Ravenna din 2007, intitulat “Implicații eclesiologice ale naturii mistice a Bisericii. Comuniune ecleziala, Sinodalitate si Primat”, de care Biserica Ortodoxă Rusă s-a disociat.

De partea ortodoxă, comisia este prezidată de Mitropolitul Ioan Zizioulas de Pergamon, în timp ce partea romano-catolica este prezidată de Cardinalul Kurt Koch.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.