STIRI Egipt | Discutii intre Papa Tawadros si Presedintele El-Sisi

Papa copt Tawadros și liderii altor Biserici creștine egiptene i-au cerut Președintelui egiptean Abdel Fattah El-Sisi sa continue să sprijine restaurarea bisericilor deteriorate în atacurile anti-copte ale susținătorilor Președintelui demis Mohamed Morsi, din luna august 2013, la o lună după înlăturarea Președintelui islamist.

De asemenea, ei i-au cerut lui El-Sisi sa extinda asistența pentru creștinii care fug de violențele din Irak, într-o întâlnire prezidențiala care a abordat problemele majore cu care se confruntă cea mai mare minoritate a țării.

El-Sisi și liderii Bisericii au discutat despre restaurarea, in curs de desfasurare, a zeci de biserici și proprietăți deținute de creștini, care au fost arse sau deteriorate în timpul atacurilor de anul trecut.

Creștinii copți reprezintă aproximativ 10% din cele 86 de milioane de oameni din Egipt și constituie, în continuare, cea mai mare comunitate creștină din Orientul Mijlociu.

Forțele armate egiptene au sponsorizat restaurarea bisericilor deteriorate, încă din august anul trecut. Activiștii locali spun ca lucrarile la cel puțin 7 dintre “clădirile deteriorate aproape in totalitate” – în orașele din sud Minya, Sohag și Fayoum – sunt aproape complete.

Liderii Bisericii i-au cerut lui El-Sisi să ia poziție față de situația din Irak, unde ofensivele militanților grupului Statului Islamic au forțat mii de locuitori creștini să fugă de teama de a se fi supus la cererile militanților sunniți care i-au obligat să plece, se convertească la Islam sau sa se confrunte cu moartea (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Liderii Bisericii au propus, de asemenea, convocarea unei Conferințe Islamico-Creștină Internațională, pentru promovarea unei forme de toleranta intre religii și respingerea violențelor din Irak.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.