Vizita arhiereasca in Parohia “Sfantul Mare Mucenic Mina” din provincia Ciudad Real, Spania

Cu ocazia acestei vizite, parintele – paroh Alexandru Cotoraci, ne-a relatat:


In Duminica de dupa Botezul Domnului ne-am invrednicit de vizita pastorala a Prea Sfintitului Parintelui nostru Timotei, Episcopul Spaniei si Portugaliei.

L-am intampinat cu totii in fata Centrului Social din orasul Alcazar de San Juan, din provincia Ciudad Real, in centrul Spaniei, in Castilla-La-Mancha, la 150 km sud de Madrid. Aici am slujit impreuna cu Prea Sfintia Sa, cu o bucurie deosebita, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, participand aproximativ 300 de credinciosi din Parohia noastra, a carui ocrotitor este Sfantul Mare Mucenic Mina.

In cuvantul de invatatura, Prea Sfintia Sa a scos in evidenta marea si importanta misiune pe care o avem noi ortodocsii din aceste tinuturi, de a le reimprospata din punct de vedere duhovnicesc. De aceea Dumnezeu ne-a trimis aici, sa aducem un suflu crestin unde El nu prea isi mai gaseste locul.
Dupa Sfanta Liturghie, Prea Sfintitul a miruit poporul cu mir sfintit in Sfantul Munte Athos si a impartit fiecarui credincios cate o cruciulita.
A avut loc o agapa crestineasca cu mancare exclusiv romaneasca, din care nu au lipsit arhi-cunoscutele (si printre spanioli) sarmale.

Dupa amiaza am plecat cu totii spre Tomelloso, un oras situat la 30 km sud-est, unde deasemenea avem o insemnata comunitate romaneasca, care face parte din Parohia noastra.
Aici am slujit impreuna Vecernia, Prea Sfintitul Timotei tinand un nou si inaltator cuvant de invatatura, iar dupa slujba a discutat cu cativa dintre credinciosi. Unul dintre cei mai de suflet consilieri ai parohiei, Maftei Andreka, l-a invitat pe Prea Sfintitul sa poposeasca la el acasa, iar Prea Sfintitul a acceptat aceasta invitatie.

In cele din urma, ne-am intors in Alcazar de San Juan, unde s-a servit cina, conducandu-l pe Prea Sfintitul la hotel.

A doua zi de dimineata, la ora 10, Prea Sfintitul Timotei a fost primit oficial de catre Primarul orasului Alcazar de San Juan, José-Fernando Sánchez-Bódalo. Aici ni s-au prezentat cateva parcele de teren, in prezenta secretarului Primariei si a arhitectului-sef, intrucat, in urma cererii adresate in data de 28 iulie 2008, am primit aprobarea unei parcele pentru constructia bisericii noastre, in 28 octombrie 2008.
Am plecat apoi sa vedem parcelele si am ales una de aproximativ 1700 mp, pe care am considerat-o a fi cea mai bine plasata din toate punctele de vedere.

Urmeaza acum sa demaram proiectul, iar in trei ani, conform conventiei care se va incheia, biserica va trebui sa fie ridicata.
Multumim Bunului Dumnezeu pentru aceasta bucurie si ne rugam sa ne ajute sa gasim sprijin si sa inaltam aceasta biserica, cu arhitectura bizantina, aici in inima tinutului legendarului Don Quijote, iar ca aceasta binecuvantata zi sa vina cat mai degraba, avem nevoie de multa, multa rugaciune.

Preot-paroh Alexandru Cotoraci,
Parohia Ortodoxa Romana
“Sfantul Mare Mucenic Mina”,
Provincia Ciudad Real.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.