Ucraina: Biserica Ortodoxa Rusa apreciata pentru “rolul sau nobil” in eforturile de pace

Ambasadorul Elveției în Rusia, Pierre Helg, a mulțumit Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru asistență în eliberarea observatorilor Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Ucraina (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relațiile Externe.

Ambasadorul Helg a declarat, într-o scrisoare către președintele departamentului, Mitropolitul Illarion, că Biserica Rusă a jucat un rol nobil în eforturile stabilirii unei paci durabile în Ucraina.

Ambasadorul și-a exprimat, de asemenea, recunoștința față de Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill I, și Mitropolitul Mercurie care a fost persoana de contact în acest caz important.

Observatorii internaționali au fost eliberati, in aceste zile, iar Ministerul Rus de Externe a declarat ca eliberarea acestora a devenit posibila, in mare parte, datorita unui apel personal al Patriarhului Kirill, de eliberare a acestora.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.