publicat în: Arhivă

Noua biserica romaneasca din Scotia

Scrisoarea Ionelei Flood, cu binecuvantarea preotului Marcel Oprisan.

“Dragi prieteni,

Am avut sansa ca in cei 6 ani de cind m-am stabilit la Londra sa intilnesc romani care si-au dedicat timpul si energia pentru a dezvolta proiecte pentru comunitatea romaneasca fie in calitate de colaboratori, voluntari sau sponsori.

Nevoia de a darui si a primi ne insoteste si aici in Marea Britanie, prin insasi acest schimb amindindu-ne sa traim ca acasa, sa simtim caldura si generozitatea specifice spiritului romanesc, chiar daca aici ne confruntam cu diferite, curente, idei si atitudini mai mult sau mai putin benefice procesului de integrare in societatea multiculturala britanica.

Dincolo de realitatea dorului permanent de tara, prieteni si familie, este realitatea apartenentei la un spatiu traditional dar in acelasi timp a apartanentei la o tara prin care dobindim piinea cea de toate zilele pe masa familiilor noastre.

Invatam sa pretuim tara mama mai mult caci suntem in departarile diasporei si totodata invatam sa pretuim tara in care traim cu realizarile sau visele de fiecare zi. Noul mod de viata pare contradictoriu caci ne dorim sa ne pastram cit mai aproape de spiritul nostru cultural.

Am inteles acest lucru cind am participat la sfintirea noii biserici din Birmingham, am inteles atunci ca noi cei din comunitatea romanesca avem o sansa sa prindem radacini pe acest pamant doar regasindu-ne cu forta si reculegerea in simbolul spiritualitatii reprezentata de credinta stramoseasca.

Cu aceste ginduri am raspuns la rugamintea parintelui Marcel Oprisan de a initia o campanie de stringere de fonduri pentru inaugurarea primei parohii ortodoxe romane in Scotia, Marea Britanie, Biserica Intimpinarea Domnului din Glasgow.

Acest eveniment se poate realiza si prin contributia Dvs. ca si ctitori ai sfintului lacas, fie pentru donatia de icoane, vestminte si obiecte bisericesti, fie pentru activitatea generala ocazionata de acest eveniment.

Va invitam sa participati la acest eveniment ce va avea loc in data de 18 ianuarie 2009, in Biserica Intimpinarea Domnului, 111 Killin Street, G32-9AH, Glasgow, Scotia, Marea Britanie. Evenimentul sarbatoreste totodata 150 de ani de la Marea Unire. Sunt invitate sa participe personalitatii ale vietii ecumenice, Corul de copii Theotokos din Alba Iulia, Corul bizantin Nectarie Protopsaltul din Bucuresti, alaturi de membrii ai comunitatii si administratiei locale.

Va rugam sa sprijiti inaugurarea primei biserici ortodoxe din Scotia, eveniment realizat cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Romane, al Ambasadei Romaniei in Marea Britanie, al Centrului Cultural Roman si al Societatii Romanca.

Multumim persoanelor care au facut donatii pentru icoanele care isi vor gasi locul in acest lacas de rugaciune si sfintire. Alaturat puteti sa vizionati un link cu icoanele pictate de Aurelia Chiriac Carabinieru pentru aceasta biserica.

https://uk.youtube.com/watch?v=VshAMF1HLsY

Pentru mai multe informatii va rog sa-l contactati pe Parintele Marcel la 004478177762075.

Donatii se pot face pe numele

Marcel Oprisan

Cont: 00320822

Sort code: 110811

Deschis la Halifax Bank, Marea Britanie

Puteti trimite cecuri pe numele Marcel Oprisan, la adresa 16 Bishopgate Gardens, G21-1XS, Glasgow, Scotia, Marea Britanie.

Va multumim pentru suport si intelegere.

Va asteptam sa participati la acest eveniment!

Va rugam sa trimiteti acest mesaj tuturor celor care ar putea fii interesati de eveniment.

Cu cele mai bune ginduri,

Ionela Flood

Societatea Romanca

ionela@talktalk.net Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Tel/fax: 0044 (0) 20 77 36 86 68

Mob: 0044 75 15 25 35 84