publicat în: Arhivă

STIRI din Ucraina: final de armistitiu, ce urmeaza?

Armata ucraineană a reluat faza activă a unei operațiuni indreptate împotriva forțelor anti-guvernamentale, după ce Președintele Poroșenko (foto) a abandonat dialogul cu regiunile de Est ale țării.

Decizia de intrerupere a armistitului de incetare a focului, a fost luată în contradicție cu poziția Rusiei și cu conducerea statelor membre ale UE, care solicitasera o soluționare politică a crizei.

Andrei Fedorov, director al Centrului de Cercetări Politice, a declarat pentru radioul Vocea Rusiei: “Cred că, în zilele următoare, conducerea Rusiei ar trebui să adopte o anumită decizie, care sa reprezinte obiectivul Rusiei în această situație”.

“Președintele ucrainean Poroșenko a incalcat armistitiul de incetare a focului, la doar o oră de la anunțul cu privire la prelungirea armistițiului, din care rezulta ca toate partile interesate ajunsesera la un acord”, a declarat pentru Vocea Rusiei Serghei Letun, un expert al Academiei Ruse de Stiinte Militare.

“UE și Rusia au demonstrat că ele nu sunt complet reprezentate independent în interiorul sistemului politic aflat la putere in Ucraina. Deci, vedem că acesta este încă sub influența unor radicali, forte așa-numite semi-fasciste, care forteaza câștigarea alegerilor prezidențiale”.