STIRI Gaza | Biserica ortodoxa greaca din Gaza, plina de familii palestiniene ingrozite

O biserică ortodoxă greacă din Gaza ofera adăpost pentru zeci de familii de palestinieni, care au fugit din fata bombardamentelor israeliene.

Biserica din centrul orasului Gaza City găzduiește aproximativ 600 de persoane, în total, și doar două dintre toate familiile sunt creștine, conform unui corespondent in Orientul Mijlociu al Wall Street Journal, Tamer El-Ghobashy, citat de Ekathimerini.

“Vom coopera cu moscheea de alături”, a declarat Arhiepiscopul Alexios, care slujeste in Gaza de 14 ani, pentru The Guardian.

“Oamenii au început să vină duminica, tot mai mulți oameni, așa că am inceput sa luam in calcul renuntarea la slujba noastra duminicala. Le-am oferit pături și apă și bani pentru mâncare”.

Palestinienii au ajuns in biserică, după bombardamentele grele din districtul vecin Shujai’iya.

O femeie era gravida, in timpul bombardamentului, dar a nascut cu succes, conform arhiepiscopului, citat de Ekathimerini. “Nu exista doar moarte în Gaza, există si viață”, a declarat pentru Wall Street Journal. “Primim oameni, fără discriminare. Suntem frați. Suntem o familie”.

Alexios a mai spus că rachetele au distrus, insa, rezervoarele de apa ale bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.