STIRI Gaza | Israelul ucide copii palestinieni: 605 morti (121 copii) si 3.700 de raniti (900 de copii)

Numărul morților în Gaza continuă să crească puternic, ajungand la 605 de morți și 3.700 de răniți, ieri, la orele pranzului, conform rapoartelor agenției de știri palestiniene Al-Rai.

121 de copii se numara printre cei morți pana la data de 21 iulie, a declarat biroul UNICEF din Geneva: 84 de băieți și 37 de fete cu vârste cuprinse între 5 luni și 17 ani.

Două treimi dintre copii erau sub vârsta de 12 ani.

Aproximativ 900 de copii au fost răniți. Datorită bombardamentelor intense israeliene, mii de locuitori ai zonelor Sheikh Zayed și Tel Zaatar, în partea de nord a Fâșiei Gaza, au fugit din casele lor, peste noapte.

Surse din mass-media locala spun că numărul celor strămutati a crescut la 135.000, dintre care 90.000 se afla in centre UNRWA. Conform agentiei italinesti ANSA, UNRWA a anunțat că nu mai poate furniza suficientă hrană pentru persoanele care stau în centrele sale din Gaza și că este nevoie imediata de 60 de milioane de dolari.

În Gaza, nu există “literalmente niciun loc sigur pentru civili” a declarat Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), prin purtătorul de cuvânt Jens Laerke, la o intalnire de presa din Geneva, situația fiind “devastatoare”. Fâșia Gaza este dens populată, avand aproximativ 4.500 de locuitori pe kilometru pătrat.

Aproximativ 500 de case au fost distruse sau deteriorate de atacurile aeriene israeliene dure, a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind dificultățile grave cu care se confruntă cei stramutati și răniți. Accesul la apă este de interes special, a mai spus el, citat de Ansa. Mai mult de 1,2 milioane de persoane din enclava nu au apă sau au acces limitat la apă, iar rețelele de energie au fost deteriorate sau lipsesc combustibili pentru generatoare, si in plus, a adaugat acesta, “avem raportate inundații in canalizare, reprezentand o amenințare la adresa sănătatii publice”.

Numărul morților în rândul soldaților israelieni a crescut si el la 28.

Zeci de sicrie mici au fost între timp aliniate în Cisiordania, în piața din fața consiliului orașului Ramallah, pentru a protesta față de uciderea copiilor palestinieni din Gaza.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.