STIRI Religie: Decesul unui lider evanghelic, prieten al Papei Francisc

Consiliul Vaticanului pentru Unitatea Creștinilor a transmis un mesaj de condoleanțe, după moartea subită a unui lider evanghelic cu care Papa Francisc a fost prieten în timp ce era Arhiepiscop catolic de Buenos Aires.

Episcopul Tony Palmer, ofițer internațional ecumenic al Comuniunii Bisericilor Evanghelice și fondator al Comunitatii Ark, a murit duminică, în urma unui accident de motocicleta în apropierea casei sale, în partea de sud a Angliei.

În mesajul sau, președintele Consiliului, Cardinalul Kurt Koch, a spus ca întâlnirile Papei Francisc cu Palmer, din ultimele luni, “au dat un mare impuls relațiilor ecumenice dintre Biserica Catolică și creștinii evanghelici”, conform Radio Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.