STIRI Lifestyle – SUA | Obama ii obliga pe angajatori sa respecte identitatea de gen. Episcopii reactioneaza

Presedintii celor două comisii ale Conferinței Episcopilor Catolici Americani USCCB au răspuns cu îngrijorare la ordinul executiv din data de 21 iulie, al Presedintelui Obama, de a le interzice contractorilor guvernului federal ceea ce Administratia considera a fi discriminare pe seama “orientarii sexuale” și a “identitatii de gen”, interzicand discriminarea pe seama “identitatii de gen” în ocuparea forței de muncă a angajatilor federali.

Reactia episcopilor face referire atat la interdictiile in sine cat si la lipsa de protecție a libertății religioase.

Cei doi președinți catolici, Arhiepiscopul William E. Lori de Baltimore și Episcopul Richard J. Malone de Buffalo au emis luni o declaratie in acest sens, care sustine ca noul “ordin executiv este fără precedent și extrem, și ar trebui să fie respins”.

“În numele interzicerii discriminarii, acest ordin implementeaza discriminarea”, oferind puterii economice a guvernului federal o înțelegere profund greșită asupra sexualității umane, cu care catolicii și multe alte persoane credincioase nu vor consimți. Ca urmare, ordinul va exclude contractorii (angajatorii) federali, tocmai pe baza convingerilor lor religioase”.

“Ordinul executiv ignoră distincția înclinare/comportament vizavi de “orientarea sexuală”.

“Ordinul executiv interzice discriminarea pe baza “identitatii de gen”, o interdicție care era necunoscuta anterior la nivel federal, și care se bazează pe ideea falsă că “genul” nu este nimic mai mult decât un construct social sau o realitate psihologica, ce poate fi aleasa”. “Aceasta este o problemă nu numai de principiu, dar si de practică, punand în pericol viața privată(…). De exemplu, unui angajat de sex masculin-biologic i se poate permite să folosească toaleta sau vestiarul femeilor, deoarece angajatul de sex masculin se identifică drept femeie”.

“Într-o încercare de a evita aceste conflicte inutile, statele care au admis “orientarea sexuală” sau interdicțiile privind “identitatea de gen”, inclusesera o majoritate covarsitoare de legi de protectie pentru angajatorii religiosi”. “Toate versiunile anterioare aveau, cel puțin, indicate unele protectii ale libertatii religioase. Dar ordinul executiv recent este o anomalie, în acest sens, care nu conține nicio protecție pentru libertatea religioasa” – se mai arata in mesajul episcopilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.