publicat în: Arhivă

Calarasi: a fost tarnosita noua biserica ortodoxa – “Adormirea Maicii Domnului” (foto)

Duminică, 1 iunie 2014, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din municipiul Călărași, pentru a marca un eveniment de mare importanța pentru comunitatea parohială, anume sfinţirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Programul liturgic a început cu slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare ale bisericii. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfinţirea picturii bisericii şi a catapetesmei.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au participat preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a acordat rangul de iconom stavrofor părintelui paroh Dorin Petronel Pavel.

Toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au primit binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce. In galeria foto a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro), puteti vedea mai multe fotografii suprinse la acest eveniment.