Zilele HUNGARIKUM – un nou eveniment in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

Asociaţia Maghiarilor din Sibiu –HÍD, prin Centrul Cultural Maghiar şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi al Consiliului Judeţean Covasna organizează în zilele de 27 şi 28 iunie 2014, cea de-a V-a ediție a Zilelor Hungarikum. Evenimentul, ce prezintă valori specific maghiare, se va desfăşura în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (zona Târgul de țară). Organizatorii aduc în fiecare an mostre din cultura şi tradiţiile care reprezintă poporul maghiar: dansuri, porturi, muzică populară, gastronomie, expoziţii tematice, literatură, etc.

De vineri până duminică, meşteri populari maghiari din diferite colţuri ale Transilvaniei vor expune cu vânzare în muzeu. Sâmbătă, se vor organiza ateliere meşteşugăreşti pentru copii în iurta, special construită la faţa locului cu acest prilej.

Evenimentul cel mai aşteptat de publicul larg va fi ca în fiecare an, concursul de gătit gulyás, la care poate participa orice doritor, indiferent de etnia din care face parte, echipa câştigătoare de anul trecut fiind chiar mixtă din acest punct de vedere.

În programul din acest an se mai regăsesc: prezentarea unui „hungarikum” recunoscut oficial şi internaţional Béres Csepp (Picătura Beres) şi a doctorului care a inventat acest elixir al sănătăţii. De asemenea, vor fi prezentate două dintre cele mai apreciate şi recunoscute reviste de cultură, una din Transilvania şi una din Ungaria, de către chiar redactorii-şefi invitaţi de organizatori cu acest prilej, va fi vernisată expoziţia Albastru de iobag iar duminică seara se va organiza un concert în aer liber.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.