publicat în: Arhivă

Folosirea extremismului, in rasturnarea guvernelor: armata ucraineana se alatura neo-nazistilor, impotriva propriului popor

Occidentul continuă să ignore faptul că armata ucraineană se luptă, alături de neo-naziști, împotriva propriului popor, a declarat Ministrul Rus de Externe, Serghei Lavrov (foto), ieri, citat de VoR.

Lavrov a declarat că oficialii UE și SUA refuză să comenteze faptul că armata ucraineană a primit ordinul de a lupta împotriva propriului popor, de partea neo- naziștilor.

“În mijlocul confruntărilor din februarie, din Maidan, in Kiev, Ministrii Apararii din NATO și Secretarul General au declarat inadmisibilitatea intervenției forțelor armate ale Ucrainei în procesul politic, și au insistat cu privire la neutralitatea armată”, a spus Lavrov.

Lavrov a declarat că Bruxelles-ul și Washington-ul continuă sa confirme legitimitatea așa-numitei “operațiuni anti-teroriste”, conduse de autoritățile de la Kiev, explicând că statul detine monopolul asupra utilizării forțelor armate.

“Toți membrii Consiliului Europei trebuie să stopeze cu fermitate activitățile ultra-naționaliștilor, iar cei care îngăduie ideologia și practicarea Fascismului, nu pot avea scuze, chiar dacă acestia sunt politicieni care se bucură de protecția democrațiilor occidentale luminate”, a spus Lavrov, citat de VoR.