Atac islamist in Nigeria: 125 de morti

Cel mai mare atac recent islamist din Nigeria, a ucis cel puțin 125 de persoane, conform unei declaratii facute cu o zi in urma de politie, după ce mai multe persoane înarmate au devastat un oraș în nord-est, în apropiere de granița cu Camerunul.

Amploarea și ferocitatea masacrului de luni, din Gamburu, subliniaza cât de departe sunt forțele de securitate nigeriene de o reala protejare a civililor, într-o regiune în care experți din SUA se pregătesc sa ajute la găsirea și eliberarea a 200 de eleve răpite.

Zeci de persoane înarmate, suspectate de poliție ca ar apartine sectei Boko Haram, o grupare Al-Qaida, si ca ar avea legatura cu rapirea fetelor din aceeași regiune de săptămâna trecută, au înconjurat Gamburu înainte de zorii zilei, luni, conform unui raport VoR.

Conform Reuters, acestia au inceput sa traga focuri de armă automată în jurul pietei orașului, care era aglomerata.

Martorii au declarat ca au ars case și, în unele cazuri, i-au decapitat pe oameni. Un ofițer de poliție care a evaluat scena, ieri, a declarat că numărul morților a ajuns la cel puțin 125.

Dorind un stat islamic, Boko Haram lupta în zona de nord-est, de cinci ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.